♥´`♥مٍنـٍـّّـونـــّـٍا♥´` • •مشرف عام
تاريخ الميلاد : 08/09/1987 عدد المساهمات : 954 نقاط : 2770 تاريخ التسجيل : 22/01/2011 العمر : 37
| موضوع: طريقة عمل الجمبري بالصلصه,كيفية عمل جمبري بالقرنبيط والمشروم,طريقة تحضيرالجمبري الإثنين فبراير 21, 2011 4:39 pm | |
| \ \ النهـارده .. معايا أكله غريبه لكن لذيذه وفي نـاس كتير بتحبها وأكلتنا النهارده سهله وسريعه جدا وهي... الجمبري بالصلصه والقرنبيط بالمشروم غريب صح .. لكن ولا يهمني هع هع \ يـــــلا يا عسولات نتعرف عليهم \ المكونات
:
نصف كيلو جمبري متقشر ومتنظف
ربع كيلو ماشروم (( عيش الغراب))
5 فصوص ثوم مفروم _ عصير ليمون _ملح _فلفل أسود أو ابيض صوص الصويـا_ معلقتين صلصه
ملحوظه : لا تدعي الجمبري ينشف الخالص لان كلمـا نشف كلمـا قل حجمه وشد هو معايا \ ثــم ضيفي معلقتين الصلصه وشرائح البصل مع قليل من الملح والفلفل الاسود او الابيض
ثــم .. قلبي القرنبيط جيداً في الزيت ثــم ضعي غطاء الإنـاء بإحكام وكل شويه بصي عليه وقلبيه لحين الدخول في النضج أو النضج ,,,, ثـــــم ضيفي المـشروم (( عيش الغراب)) مع الثوم المفروم على القربيط والملح والفلفل الاسود أو الابيض ثـــم وقومي بتقليب
ممكن إضافة الارز الابيض بجواره وبالهنـاء والشفاء \ | |
|