طريقة عمل القرص بالعجوة
تحضرى نصف كيلو لبن حليب او رايب
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنه لو عايزاها نعمه قوى لو وسط يبقى ربع كيلو سمن اوزبد
باكو بيكنج بودر
معقتين كبيره خميره
معلقه كبيره سكر
عجوه حسب الرغبه
لو عاييزه تحطى سمسم على العجينه تحمرى شويه بس مش قوى يبقى لونهم دهبى
الطريقه
تخلطى الدقيق واللبن والسكر والخميره والبيكنج بودر مع بعض وتعجنى لحد مايختفى الدقيق وبعدين تسخنى السمن كويس وتحطيه على العجينهوالسمسم حسب الرغبهوتعجنى حتى تصبح طريه ومتمسكش فى ايديك وتتركيها تخمر فى مكان دافى لمده ساعه او ساعه ونصف لان الجو برد لان لضمان نجاحها الخمر والرفعولما تحسى انها نفشت كده وزادتتجيبها وطبعا تكونى محضره العجوه لو كانت بها نواه تطلعيه وتعمليها على النار بسمنه حتى تصبح طريه وناعمه تبقى سهله فى العجينه وبعدين تجيبى العجينه وتعمليها على شكل كور وتبططى حاجه بسيطه وتحطى العجوه وتبططى على شكل دائره وتسيبها ترفع لمده طويله ويريت تعملى ده كله باليل وتسيبيها طول الليل وتخبيزيها الصبح لاها لازم ترفع جامد والجوبرد وتخبزيها فى فرن متوسط الحراره وعلى فكره المقادير دى بتعمل 4 او 5 صوانى وسط وان شاء الله تطلع معاكى كويسه انا بعملها على طول وتبقى تدعيلى ان شاء الله لو طلعت حلوه معاكى لو غير كده ابقى قولى بردوه عشان نشوف ايه الغلط وبالف هنا وابقى طمنينى